Je eerste tocht op nieuw water

 

Voor iedereen is er een eerste keer. En zo'n eerste keer is spannend.
Dat geldt als je voor het eerst het Wad op gaat. Maar dat geldt ook als je al ervaring hebt, maar je inmiddels wat uitdagender tochten wilt gaat maken.
Dan zit je met vragen. Klopt mijn planning? Doe ik alles goed? Heb ik de juiste uitrusting? Weet ik voldoende? 

Zou je eerst eens met een meer ervaren Wadvaarder rond de tafel willen zitten. Rustig je plannen door te spreken, gewoon thuis of aan de kajuittafel?
Meld je dan aan voor een "kaart-op-tafel-gesprek".

Zo'n gesprek is fijn vóór je begint aan je eerste Waddentocht of eerste droogval-avontuur. En het is gewoon leuk (en verstandig) om er vooraf al uitgebreid mee bezig te zijn.


Een kaart-op-tafel-gesprek?

Veel van onze leden vinden het leuk om hun kennis te delen. Heb jij behoefte aan extra informatie? Wil je wat meer weten? Wil je een sparren met een ervaren wadvaarder? Samen over de kaart gebogen en kijken wat er kan? Meld je dan aan voor een kaart-op-tafel-gesprek.

Ja, een kaart-op-tafel-gesprek lijkt me leuk!

Hoe begin je met Wadvaren?

Je leest je goed in. Je poetst je navigatiekennis wat op (liggen de rode tonnen links of rechts). Je leest wat over getijden. En, ook belangrijk, je zorgt dat de uitrusting van je boot goed in orde is. En dan maak je je eerste Waddentochten. Je begint eenvoudig, daarna maak je steeds leukere tochten.

 

Je eerste waddentochten

De eerste tochten die mensen maken zijn vaak de diepwaterroutes. Van Den Oever naar Texel of van Harlingen naar Terschelling of Vlieland.
Daarna volgen tochten over wat ondiepere wateren. Van Texel terug naar het vaste land via het Vaarwater over de Bollen. Of de tocht van Terschelling naar Ameland via het Oostrom en de Blauwe Balg.

 

Gebruik QuickTide

Voor tochten over ondieper water is de app QuickTide  een geweldig hulpmiddel. Je ziet meteen wanneer je over een ondiepte heen kunt.
En QuickTide is gratis voor leden van de Wadvaarders. Te gebruiken op PC, telefoon en tablet.